top of page
Praktische informatie

In-house training Mediation Skills

Investeer in je professionele ontwikkeling en verwerf mediationvaardigheden om je juridische carrière future-proof te maken. Onze uitstekend beoordeelde cursus mediationvaardigheden biedt je de kennis, technieken en praktische expertise om succesvol te blijven in het voortdurend veranderende juridische landschap.

Internationaal gecertificeerd trainingsprogramma

Onze opleiding is gecertificeerd door het International Mediation Institute (IMI) en ook geaccrediteerd door MfN (Mediatorsfederatie Nederland) en SCCM (Swiss Chamber of Commercial Mediators.

Je kunt daarmee een internationaal erkende zakelijke mediator worden.

 

Het is mogelijk om met een eigen groep onze opleiding tot legal mediator bij u op locatie te organiseren, op data die goed voor uw groep passen.

IMI CMTP.png
mfn_register_logo.png
Blue Office Buildings
Mediationvaardigheden voor advocaten en andere professionals

Unlock your potential: waarom het leren van mediationvaardigheden lucratief is voor advocaten en andere professionals

 

Als jurist of manager ben je bekend met het steeds veranderende juridische landschap en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Om voorop te blijven lopen en te voldoen aan de toenemende verwachtingen van cliënten, en tegelijkertijd bevrediging in je werk te blijven vinden, is het essentieel om je vaardigheden uit te breiden en je praktijk toekomstbestendig te maken. Hier komt het leren van mediationvaardigheden in beeld als een game changer.

 

 1. Mediation is business
  Investeren in je professionele ontwikkeling en het verwerven van mediationvaardigheden is een strategische zet om een bevredigende juridische carrière toekomstbestendig te maken. Onze zeer goed beoordeelde cursus mediationvaardigheden, geaccrediteerd door toonaangevende organisaties, biedt je de kennis, technieken en praktijkervaring om te slagen in het voortdurend veranderende juridische landschap.
   

 2. Mediationvaardigheden zijn essentieel
  Mediationvaardigheden, zoals actief luisteren, effectieve communicatie, onderhandelen en he t in overleg oplossen van problemen, zijn essentieel voor advocaten. Deze vaardigheden vergroten je vermogen om de onderliggende behoeften van cliënten te begrijpen en hieraan tegemoet te komen, wat leidt tot sterkere relaties en gunstige resultaten. Ze stellen je ook in staat om effectief om te gaan met situaties met veel stress, verbeteren teamwork en creëren een positieve werkomgeving, wat uiteindelijk je algehele effectiviteit vergroot.
   

 3. Vergroot je inkomstenstromen
  Door mediationdiensten in je praktijk op te nemen, kun je het aanbod diversifiëren en krijgt nieuwe mogelijkheden voor inkomsten. Mediationdiensten kunnen apart aangeboden worden of als onderdeel van een uitgebreid juridisch pakket. Door je aanbod te diversifiëren, benut je nieuwe kansen en bied je cliënten kosteneffectieve en efficiënte oplossingsmethoden.
   

 4. Verhoog werkplezier en voeg zingeving toe
  Het leren van mediationvaardigheden voegt een nieuwe dimensie toe aan je juridische praktijk en brengt werkplezier en een gevoel zinvol bezig te zijn. Het proces van het begeleiden van partijen naar wederzijds aanvaardbare en duurzame oplossingen kan enorm bevredigend zijn. Mediation stelt je in staat om een positieve impact te hebben, samenwerking en begrip te bevorderen. Als aanvulling op en versterking van je diensten als advocaat.
   

 5. Speel in op een groeiende markt
  Appropriate Dispute Resolution (ADR), inclusief mediation, wint aan populariteit. Cliënten zoeken steeds vaker zakelijke en oplossingsgerichte benaderingen om conflicten op te lossen en erkennen de voordelen van de op samenwerking gerichte en probleemoplossende aard van mediation. Door het leren van mediationvaardigheden krijg je toegang tot een groeiende markt en ontgrendel je nieuwe mogelijkheden voor het aantrekken van cliënten en het genereren van inkomsten.
   

 6. Versterk je waardepropositie
  Door het verwerven van mediationvaardigheden breidt je je mogelijkheden uit buiten traditionele juridische diensten. Mediation is een aantrekkelijke aanvulling op juridische procedures en cliënten verwachten dat hun advocaten alle conflictoplossingsmogelijkheden aanbieden. Door mediation aan je vaardigheden toe te voegen, positioneer je jezelf als een trusted advisor die cliënten efficiënt en kosteneffectief en gericht op de behoeften van de cliënt door conflicten kan begeleiden.
   

 7. Versterk klantrelaties
  Mediationvaardigheden stellen je in staat om duurzame, meer samenwerkende relaties met cliënten op te bouwen. Door goed deel te nemen aan het mediationproces toon je oprecht begrip voor hun behoeften, belangen en doelen. Het aanbieden van mediation als een optie bevordert klantenloyaliteit en tevredenheid, wat leidt tot herhaalde opdrachten, positieve aanbevelingen en langdurige klantrelaties.

 

Unlock Your Potential: Find Fulfilment and Thrive in the Legal Profession!

Programma
Image by Rodeo Project Management Software
Prakt. Info
Praktische informatie

Interesse in het leren op je eigen locatie met een eigen groep? We bespreken graag de mogelijkheden voor een in-house training. Veel advocatenkantoren opteren ook voor de mogelijkheid van een verkorte opleiding die internationaal erkend is of voor een korte training in mediation advocacy skills. 

 

Mail naar info@academylegalmediation.com of bel ons op 

010 - 760 71 11

06 - 54 33 61 91 (Manon Schonewille)

06 - 57 30 79 64 (Huub Liefhebber)

 

Interesse in het volgen van onze open inschrijving opleiding op onze mooie trainingslocatie in Rotterdam? Lees meer over de eerstvolgende opleiding.

 

Liever een opleiding in het Engels volgen met internationale collega’s?

Lees meer over onze internationale opleiding.

bottom of page